Google+ Followers

Sunday, September 1, 2013

Haaahhhh???

                                                             

                                   

Assalamualaikum....

Ya Allah dah lama sangat rasanya tak update apa-apa sebab sibuk dengan life as a student. Tapi tak apa. Actually tajuk tu tak ada kaitan pun dengan post ni.hehehehe.... Tadi Aina cubalah rujuk Pak Nujum Google sal blog Aina ni pastu jumpalah satu blog ni,dia kate dia nak jadi penulis macam Aina jugak. *pipi blushing,mata kelip-kelip* kawan-kawan sudi-sudikanlah diri singgah blog kawan Aina yang Aina gitau tadi sebab dia pun ada tulis karya jugak >>>> http://jannatulhusna9231.blogspot.com

Tapi even ada orang berkongsi minat sama pun tak adalah rasa bangga ataupun tinggi diri cuma seronok sebab ada jugak insan lain yang kongsi minat sama dengan Aina. Ramai orang tanya Aina kenapa suka tulis cerpen dan novel? Susah nak cakap sebab kenapa kita suka buat sesuatu tu. Tapi kadang-kadang Aina terfikir,perlu ke sebab untuk sesuatu yang kita suka buat? Bagi Aina kalau kita buat sesuatu yang baik,selagi tidak melanggar hukum syarak dan juga dapat memuaskan diri sendiri dengan hasilnya,tak salah kalau kita teruskan.Aina banyak imaginasikan sesuatu keadaan macam kehidupan orang lain,dan mungkin ini yang mendorong Aina garap menjadi satu karya dan Aina kongsi kepada orang lain.Aina bukan mahu publisiti,tak hingin pun jadi retis bagai tapi apa yang Aina buat sekarang ni adalah kerana diri Aina sendiri,setelah Aina lihat hasil setiap karya yang Aina tulis,satu kepuasan timbul dalam hati ni. Memang Aina teringin sangat nak publish novel Aina yang bertajuk JANGAN PERGI CINTA tu walaupun tak siap lagi.hehehe..adalah lagi dalam 10 bab,idea tu dah ada tapi tangan ni pula yang malas nak taip.Hekhekhek.... Karya Aina yang ni walaupun tak banyak tapi sedikit sebanyak ada berkaitan dengan diri Aina sendiri. Walaupun ramai pandang rendah pada Aina,pada bakat Aina tapi itu semua tak pernah melemahkan semangat Aina tapi sebenarnya semakin bersemangat nak garap karya yang lagi menarik.

Ha..pasal blog Aina ni pun,walaupun tak ramai orang komen,tak femes pon bak kate orang puteh tapi Aina buat ni bukan untuk jadi femes tapi untuk Aina persembahkan karya Aina yang Aina garap kerana hanya dengan tu Aina dapat tunjuk bakat yang terendam lama dan baru nak sidai ni. Aina kadang-kadang memang nak sangat ada orang komen karya Aina sebab Aina nak tahu apa lagi yang Aina boleh perbaiki lagi. Tambah mana yang patut.Yelah,orang lain itu adalah cermin diri kita, manalah kita tahu kesalahan diri yang mungkin hanya orang lain boleh nampak. Tapi kalau hanya ada silent reader pun dah cukup bagi Aina sebab sekurang-kurangnya ada jugak orang baca. Memang Aina tak reti nak promote blog Aina,kat muka buku pun orang buat boo layan je.hukhuk..tapi tak apa,banyak juga karya Aina yang dah di publish di penulisan2u.com dan banyak juga orang komen jadi dari situ Aina banyak belajar bagaimana untuk perbaiki lagi mutu karya Aina. In Sya Allah minat ini tak akan pernah padam dan syukur juga kerana baru semalam siap satu lagi cerpen bertajuk SEKETIKA CUMA dan nanti dah publish kat penulisan2u barulah Aina akan masukkan dalam blog ni.Kawan-kawan doakan Aina agar sentiasa bersemangat waja meneruskan hobi ini. ^___^

4 comments:

Jannatul Husna said...

hehehe maceeehhhh aina...terharu sgt...lau bukan sbb aina...mst xde sape nak tgk blog JH...tanks alot...muackkkss..muackksss.....tanda terima kasihku pada mu.....
Tapi....Aina punya blog lagi DEVAS dari JH pny... *SIGH ....ap2 pun gud luck pd kt berdua ...hikhik

Aina Lisa said...

huhuhuh.. apa yang divasnyer blog aina ni. x dek saper nak komen pon pastu view pun x tinggi sgt tp aina x de lah kisah sgt sebab aina berkarya ni pun sebab minat aina. yes! gud luck 4 both of us!

.:|[ suha ]|:. said...

salam perkenalan...

betol3... seronok bila jumpa orang yang sama minat dengan kita...

teruskan berkarya!!

insya Allah suha akan baca :D

tp kadang2 tangan malas taip komen...
tp memang btol, kte perlukan komen supaya dapat tingkatkan mutu penulisan...

all the best buat Jannatul Husna & Aina Lisa...

Aina Lisa said...

Huhuhu... Terharu sgt bc komen ni. Suha... Thanks sgt2 yer. Aina pon akan singggah2 gak blog kwn2 lain time ada masa. Thanks sgt2 suha.. >__<